Новини світу фінансів

Зростання цін на консерви в Запоріжжі: які витрати очікують на звичні товари?

Місцеві жителі в Запоріжжі неодмінно відзначать зростання цін на консерви у своїх чеках, оскільки ця тенденція стала стабільною.

Збільшення цін на консерви в Запоріжжі викликане кількома факторами, серед яких підвищення вартості сировини та коливання курсу гривні, інформує Politeka.

Здавалося б, це незначні деталі, але коли ціна на кожну баночку підвищується на кілька гривень, це врешті-решт позначається на бюджету. Зростання вартості консервів у Запоріжжі вплинуло на різні групи товарів.

На зростання, як кажуть експерти, вплинули підвищені виробничі витрати, логістика, а ще нестійкий курс валют, який впевнено диктує нові ціни. Ми провели невелике порівняння цінників у місцевих магазинах і супермаркетах, і результати виявилися не дуже втішними.

Кабачкова ікра стала найбільше дорожчати, досягнувши в травні ціни 80,70 грн за банку вагою 440 г. Це на цілих 20 грн більше, ніж у березні, коли середня вартість становила приблизно 58-60 грн. Зростання цін на консерви в Запоріжжі також вплинуло на рибну продукцію: бички в томатному соусі від компанії "Аквамарин" тепер продаються за більш ніж 97 грн.

Сардини тієї ж марки піднялися в ціні з 66 до понад 70 грн. А шпроти в олії тепер коштують майже на 7 грн більше, і тепер за них треба віддати більше 84 грн за банку.

Проте, в АТБ досі можна знайти деякі позиції за акційною ціною. Наприклад, кілька з квасолею у томаті коштує 38.40. А класичну кільку в томаті можна купити ще дешевше -- за 33.90.

Актуальні новини з України:

Нагадаємо Politeka писала, Новий графік автобусів у Запоріжжі: жителів попередили про зміни на шляху.

Згідно з інформацією від Politeka, у Запоріжжі оголошено набір пенсіонерів для виконання простих завдань, з оплатою від 15 тисяч гривень.

Читайте також